Mikroneulaus

Mikroneulaus herättelee ihoa

Mikroneulaus on esteettinen hoito, jolla saadaan ihoa heräteltyä. Ihosairaalan esteettinen sairaanhoitaja Satu Karlsson kertoo, mitä kaikkea mikroneulauksella voidaan tehdä sekä miten toimenpide toteutetaan.
Varaa aika esteettisen hoitajan konsultaatioon >

Mikroneulaus soveltuu moneen vaivaan

Mikroneulaus perustuu ihon kollageenitasojen ja elastiinisäikeiden herättelyyn. Näin ihosta tulee hehkuvampi ja eloisampi. Sitä voidaan käyttää apuna pinnallisten maksaläiskien häivyttämiseen, arpien korjaamiseen, aknearpien hoitoon sekä kaljuuntumista vastaan.

“Arpien mikroneulauksessa on ideana tehdä ihoon uusi vaurio, jolloin iho pyrkii korjaamaan sen ja näin ollen pysähtynyt arven paraneminen aloittaa paranemisen uudestaan ja arpi haalenee ihosta”, Karlsson kertoo.

“Päänahan hiusten karvatuppeja voidaan herätellä mikroneulauksella, jolloin hiukset saattavat alkaa jälleen kasvamaan. Hoito onnistuu kuitenkin vain silloin, jos karvatupit eivät ole kuolleet, eli jos kaljuuntuminen johtuu muusta kuin perinnöllisestä tekijästä”, Karlsson jatkaa.

Konsultaatiossa suunnitellaan potilaalle toteutettava hoito

Ennen toimenpiteeseen tuloa suositellaan käymään konsultaatiossa, jossa selvitetään, mikä olisi paras hoitovaihtoehto potilaalle. 

“Ennen toimenpidettä on hyvä käydä läpi, miten hoito toteutetaan ja mitä siitä seuraa. Pitkäaikaisempia tuloksia saadaan sarjahoidoilla ja yksittäiset kerrat herättävät ihon kollageenituotannon hetkeksi.”

“Sarjahoidot tehdään usein 3-5 kertaa, jonka jälkeen kollageenin tuotanto tasoittuu. Ylläpitävänä hoitona käytetään usein mikroneulausta noin 6-8 kk:n sarjahoitojen jälkeen. Potilaasta riippuen ylläpitävään hoitoon kuuluu yksi tai kaksi mikroneulaus-hoitoa”, Karlsson selittää. 

Toimenpide toteutetaan dermapenillä

Dermapenissä on 16 pientä piikkiä, joiden pituutta saa säädeltyä, yleensä käytetään 0,5-1 mm:n mittaisia. Mikroneulaus toteutetaan steriilisti, joten toimenpiteessä ei ole infektioriskiä. 

“Ennen dermapenin käyttöä potilaan kasvoille levitetään hoitavat aineet, mitkä piikkien tekemien reikien kautta imeytyvät ihoon. Ihoa kosteuttavaa ainetta laitetaan aina sekä tapauskohtaisesti eri vitamiineja.” 

“Dermapeniä liikutetaan kasvoilla rauhallisesti niin, että se käy jokaisen kohdan läpi kolme kertaa, tästä syntyvät kasvoihin tuhannet pienet ihoa herättävät reiät. Syviä aknearpia parantaessa lääkäri käyttää pidempiä neuloja”, Karlsson kertoo.

Iho toipuu toimenpiteestä hyvin nopeasti

Mikroneulauksen jälkeen ei tarvitse toteuttaa monimutkaista jälkihoitoa, eikä toipuminen vie kuin hetken. Toimenpiteen jälkeen kasvot voivat punoittaa noin vuorokauden verran. Seuraavana päivänä kasvot voi jo pestä ja meikata normaaliin tapaan.

“Auringon UV- säteily ei ole hyväksi vasta käsitellylle iholle, sillä neulojen tekemien reikien vuoksi iho on normaalia herkempi. Talvella mikroneulaus on helpoin toteuttaa, sillä auringon UV- säteily on hyvin vähäistä”, Karlsson vinkkaa. 

Varaa aika esteettisen hoitajan konsultaatioon >

 

Samankaltaisia artikkeleita

Ihosairaala